Gastronomia

Gastronomia to jedna z najbardziej rozwiniętych branż w Polsce, nie bez powodu, w końcu każdy lubi raz na jakiś czas zjeść w lokalu, albo coś z niego zamówić. Czego potrzebuje taki lokal gastronomiczny, do tego, żeby prawidłowo i wydajnie funkcjonować? Sporej ilości produktów, które będą zależeć od konkretnego lokalu. Ich pewna grupa jest wspólna dla wszystkich restauracji i ją warto poruszyć na samym początku.

Podstawową czynnością, niezbędna do wykonywanie w każdym lokalu gastronomicznym jest dbanie o higienę i schludność miejsca. Dlatego pierwszą grupą produktów koniecznie muszą być środki czystości, takie jak: żele antybakteryjne, płyny do czyszczenia i papierowe ręczniki. Przyrządza się też wszelkiego rodzaju ściereczki i mopy.

Kolejnym aspektem w gastronomi jest forma podania posiłków i tutaj w zależności od typu restauracji stosowane będą naczynia i sztućce jednorazowe, bądź wielokrotnego użytku. Skupmy się na pierwszym wariancie, który jest szczególnie popularny w lokalach serwujących na wynos.

W zależności od tego co sprzedaje dana restauracja przydadzą się różne opakowania na jedzenie. Najbardziej uniwersale są plastikowe talerzyki o różnych rozmiarach i grubościach, które można zabezpieczyć od góry folią spożywczą, albo dedykowanymi przykrywkami. Jeśli jednak decydujemy się na konkretniejsze opakowania szczególnie barom szybkiej obsługi mogą przydać się pudełeczka na frytki, pudełka na hamburgery, albo papierki na kebaba. Istnieje moc różnych opakowań i każda restauracja znajdzie odpowiednie rozwiązanie.

Sztućce są o wiele mniej skomplikowane. Wszystko zależy tylko od tego, czy danie jest płynne, czy stałe. Albo widelec i nóż, albo łyżka.

Bardzo przydatne mogą się okazać też kubeczki na napoje wykonane z papieru, albo z plastiku. Każdy z nich świetnie nada się do serwowania zimnych napojów. Na gorące mogą się przydać grubsze papierowe kubki, które nie będą parzyć w dłoń.

W przypadku restauracji z dowozem przydadzą się folie aluminiowe i papierowe izolujące od ciepła, a także woreczki. Twój dostawca powinien też mieć odpowiednią torbę, dzięki czemu Twój klient będzie zadowolony z ciepłego jedzenia.

Warto też pamiętać, że jednorazowe naczynia i jednorazowe sztućce mogą przydać się na imprezach, w tym tych organizowanych w gronie znajomych, gdzie ryzykowanie stłuczenia domowej zastawy nie wchodzi w grę i też ciężko byłoby wszystko myć. To bardzo dobre rozwiązanie, które jest zdecydowanie tańsze niż wymiana stłuczonej zastawy.

Neopak gastronomia

Nasza firma oferuje mnóstwo rozwiązań dla Twojego lokalu gastronomicznemu, dzięki którym obsługa gości stanie się dużo prostsza. W sprzedaży mamy naczynia jednorazowe wykonane z plastiku, papieru i z pulpy trzcinowej, więc każdy z całą pewnością znajdzie to, czego potrzebuje. Nasza oferta pomoże Ci też zorganizować imprezę, nie ryzykując przy tym zniszczenia wielu przedmiotów.

Nie czekaj z poprawą jakości serwowania posiłków w Twojej restauracji do jutra, wyposaż się w jednorazowe naczynia na zapas, żeby nie przejmować się ich wysokimi cenami w sklepach stacjonarnych. Kup akcesoria gastronomiczne firmy Neopak już dziś!

ZGRZEWARKA IMPULSOWA TYP PFS/FS 300 ABS
ZGRZEWARKA IMPULSOWA TYP PFS/FS 300 ABS235,00
Szybki podgląd
Do koszyka
Premium
Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Filtrowanie produktów

Cena
oddo
Typ taśmy
Długość
Szerokość
Wysokość
Kolor
Rodzaj torby papierowej
Zastosowanie
Rodzaj tektury
Rodzaj papieru
Uchwyt
Rodzaj uchwytu
Gramatura
Zestaw
Rodzaj reklamówki
Grubość
Dostępność
Wyróżnienie
szukaj