Pojemniki do zgrzewu - jak ich używać?
Aby szczelnie zamknąć opakowanie z wykorzystaniem zgrzewanego pojemnika, trzeba wyposażyć się w kilka produktów. Przede wszystkim niezbędne są pojemniki do zgrzewania oraz specjalna folia. To one połączą się ze sobą tworząc pod wpływem temperatury jedną całość. W celu rozgrzania ich ze sobą trzeba oczywiście miećspecjalną zgrzewarkę.
Dopasowanie tego uniwersalnego urządzenia do konkretnego rodzaju pojemników możliwe jest natomiast dzięki ramkom zgrzewarki. Dopiero posiadając zestaw tych czterech produktów można zgrzać opakowanie, aby zamknąć zawartość.
Najtańszymi z nich są pudełka do zgrzewania oraz folia. Są produktami jednorazowymi, a koszt jednego takiego kompletu wynosi zwykle około 1 złoty. Ramki do zgrzewania, czyli wykrojniki do tacek, najczęściej kosztują kilkaset złotych. Użyjemy ich bez problemu wielokrotnie. Najdroższym elementem jest sama zgrzewarka. To profesjonalne urządzenie, które posłuży przez wiele lat i ma dużą wydajność. Wybierając zgrzewarkę i pozostałe elementy należy przemyśleć, jakich opakowań chcą Państwo używać i co będzie do nich zapakowane.
Rodzaje pudełek do zgrzewania
W ofercie naszego sklepu internetowego z opakowaniami Neopak znajdą Państwo różne pudełka zgrzewane. Najprostsze są rodzajem miseczki lub tacki. Jeżeli sprzedawane przez Państwa dania składają się z kilku produktów (np. zestaw obiadowy), warto wybrać tacę podzieloną na kilka obszarów. Klienci z pewnością docenią dania zapakowane w taki sposób - to estetyczne, a poszczególne składniki nie mieszają się ze sobą. Taki sposób pakowania wyrobów garmażeryjnych znacznie ułatwia też ich transport - jedzenie jest dobrze zabezpieczone.
Wśród pojemników do zgrzewu najczęściej można więc spotkać:Każdy z rodzajów pasuje do odpowiedniego wykrojnika do tacek - umożliwia to szybkie i sprawne zgrzewanie niezależnie od wybranego opakowania.
W ofercie Neopaku znajdą Państwo także inne sposobyy pakowania jedzenia na wynos.